WebStar 4 - Installatie certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Samenvoegen certificaatbestanden

Indien er gebruik wordt gemaakt van root- en intermediate certificaten, dienen deze te worden samengevoegd tot één bestand in PEM-formaat, anders kunnen clients foutmeldingen krijgen bij het verbinden.

1. Open het certificaat met een eenvoudige tekstverwerker (bijvoorbeeld Kladblok; géén Word of Wordpad gebruiken, dat geeft problemen met de opmaak.)
  2. Open ook de root- en intermediate certificaten met Kladblok.
  3. Kopieer de inhoud van deze bestanden en plak ze onderaan het certificaat. Zorg ervoor dat ze aansluitend onder elkaar liggen. Dit ziet er als volgt uit:

-----BEGIN CERTIFICATE-----
<gecodeerde data van het domeincertificaat>
-----END CERTIFICATE-----
-----BEGIN CERTIFICATE-----
<gecodeerde data intermediate certificaat>
-----END CERTIFICATE-----
-----BEGIN CERTIFICATE-----
<gecodeerde data tweede intermediate certificaat, indien aanwezig>
-----END CERTIFICATE-----

-----BEGIN CERTIFICATE-----
<gecodeerde data rootcertificaat>
-----END CERTIFICATE-----

De volgorde moet dus zijn: domeincertificaat - intermediate certifica(a)t(en) - rootcertificaat.

Installatie certificaat

1. Start de WebSTAR Admin utility op en log in op de WebStar 4 server.
  2. Navigeer naar Edit en kies Server Settings, en klik daarna op SSL Security.
    Let op: Indien de server geen SSL Security optie heeft, zal de server helaas opnieuw moeten worden geïnstalleerd met SSL.
  3. Selecteer het server IP adres dat overeenkomt met de domeinnaam waarvoor het certificaat wordt geïnstalleerd.
  4. Selecteer SSL2 & SSL3 uit het Security pulldown menu
  5. Klik op Choose achter SSL Certificate File en kies de eerder aangemaakte Private Key; geef tevens het wachtwoord op waarmee het is beveiligd in het veld Private Key Password.
  6. Vink bij Encryption Options alle opties aan, op MAC (no encryption) na.
  7. Klik op Save en sluit de WebStar Admin utility af.
  8. Start de WebStar server opnieuw op. Het certificaat is nu actief.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.