Certificaten vergelijken

Een SSL Certificaat versleutelt dataverkeer tussen browser en server zodat vertrouwelijke gegevens niet kunnen worden onderschept. Bekijk hier welk certificaat je nodig hebt.

Extra
Korting

Regelmatig certificaten nodig?

Als reseller krijg je korting en kun je alle certificaten in één account beheren vanuit je eigen systeem via onze API.

Meer

Hulp nodig?

Wizard SSL Certificaatkiezer


Voor al het andere

1. Welke validatie heb je nodig?

Hoe uitgebreider, hoe betrouwbaarder

Domein validatie

Beveiligde verbinding voor niet-publieke websites
vanaf
20
p. jaar

Gekozen

infoBekijk details

Certificaat zonder bedrijfsgegevens

Certificaten met domein validatie bevatten geen bedrijfsgegevens. Er wordt alleen gecontroleerd of de aanvrager controle heeft over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Het certificaat wordt door alle browsers vertrouwd en zorgt voor een veilige verbinding met 128/256 bits encryptie.

Validatie

De domeinvalidatie gebeurt door een validatiecode te sturen naar een e-mail adres op het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Voor deze domeinvalidatie zijn een aantal e-mailadressen toegestaan: admin, administrator, webmaster, hostmaster en postmaster@ van het domein waarvoor de aanvraag wordt gedaan. Daarnaast is het mogelijk om de adressen uit de domeinnaamhouder (whois) gegevens hier voor te gebruiken.

Bij Sectigo (voorheen Comodo) certificaten is het ook mogelijk om voor de controle een bestand op de website te plaatsen of een record aan de DNS toe te voegen. Welk bestand of record dit moet zijn geeft ons systeem tijdens het bestellen aan.

Levertijd

Door het ontbreken van de bedrijfsgegevens wordt het certificaat meestal enkele minuten nadat de domeinvalidatie heeft plaats gevonden uitgegeven. Bij verdachte domeinen kan er een handmatige controle plaats vinden waardoor de levertijd langer kan zijn.

Organisatie validatie

Voor publieke websites zonder commerciële functie
vanaf
80
p. jaar

Gekozen

infoBekijk details

Certificaat met bedrijfsgegevens

De certificaten met organisatie validatie bevatten bedrijfsgegevens. De bezoekers van een website kunnen met deze bedrijfsgegevens controleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen, maar komen niet prominent in beeld zoals dat bij EV certificaten het geval is.

Validatie

Naast de domeinvalidatie waarbij de aanvrager laat zien controle te hebben over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken, en er wordt ter verificatie naar de organisatie gebeld.

Levertijd

De levertijd van de certificaten verschilt per leverancier. Doordat er een telefonische verificatie uitgevoerd moet worden is de levertijd langer dan bij domeinvalidatie, maar bijvoorbeeld Sectigo (voorheen Comodo) certificaten kunnen we tijdens kantooruren binnen een kwartier leveren.

Uitgebreide validatie

Voor webshops, banken en andere commerciële websites
vanaf
150
p. jaar

Gekozen

infoBekijk details

Certificaat met zichtbare bedrijfsgegevens

Certificaten met uitgebreide validatie (Extended Validation) tonen de bedrijfsgegevens binnen één muisklik en voldoen aan zeer strenge vastgestelde richtlijnen.

Validatie

Naast de domeinvalidatie waarbij de aanvrager laat zien controle te hebben over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken, en er wordt ter verificatie naar de organisatie gebeld. Voor sommige leverancier is het noodzakelijk dat er documenten worden ondertekend en ons worden toegestuurd.

Levertijd

Door de uitgebreide controles die moeten worden uitgevoerd is de levertijd bij EV certificaten het langst. Voor de verwerking van aanvragen van een EV aanvraag van Sectigo (voorheen Comodo) is meestal een werkdag nodig, bij andere leveranciers soms iets langer.

2. Welk certificaat heb je nodig?

Hoeveel domeinen wil je beveiligen?

Standaard

Voor een
enkele domeinnaam
Bijvoorbeeld:
www.domein.nl

Gekozen

infoBekijk details

Enkel Domein Certificaten

De standaard certificaten beveiligen een enkele domeinnaam.

Gratis extra domein

Bij sommige certificaten krijg je een gratis extra domein, waardoor een certificaat zowel werkt voor het domein met en zonder www. ervoor. De regels hiervoor verschillen per merk:

 • Sectigo (voorheen Comodo)
 • Bij het aanvragen van een www. domein of een non-www. domein enkel domein certificaat, krijg je het andere domein er gratis bij.

Multi domein

Meerdere (sub)domeinnamen in één certificaat
Bijvoorbeeld:
intranet.domeinA.nl
webmail.domeinB.nl
www.domein.nl
domein.nl

Gekozen

infoBekijk details

Multi Domein Certificaat

Een multidomein certificaat (MDC/UCC) beveiligt meerdere (sub)domeinnamen in één certificaat. Dit mogen verschillende hoofddomeinen zijn, maar:

 • Bij multidomein certificaten met bedrijfsgegevens moeten alle domeinen dezelfde domeineigenaar hebben

Let op: Opgenomen domeinen gelden niet automatisch voor het domein zonder en met www ervoor. Wil je zowel jouwdomeinnaam.nl als www.jouwdomeinnaam.nl beveiligen? Geef deze dan apart op.

Domeinen toevoegen

Tijdens de looptijd is het certificaat uitbreidbaar met extra domeinen via een heruitgifte. Hierbij betaal je alleen voor de resterende periode van de nieuw toegevoegde (sub)domeinen.

Wildcard domeinen

Sectigo (voorheen Comodo) kan dit certificaat ook leveren met wildcard domeinen (dit is niet mogelijk met uitgebreide validatie). Deze wildcard domeinen kunnen alle subdomeinen van een bepaalde domeinen beveiligen.

Prijsberekening

De getoonde prijzen zijn inclusief de eerste twee (sub)domeinen. Na dit aantal betaal je per extra (sub)domein het bij het product getoonde bedrag extra. Voeg je gedurende de looptijd extra domeinen toe, dan worden de kosten voor dit domein berekend over de resterende looptijd van het certificaat.

Wildcard

Voor een onbeperkt aantal subdomeinen
Bijvoorbeeld:
*.domein.nl

Gekozen

infoBekijk details

Wildcard Certificaat

Een wildcard certificaat beveiligt alle subdomeinen van een bepaald domein.

3. Geldigheidsduur

Hoe langer, hoe hoger de korting.

1 jaar

2 jaar

3 jaar

4 jaar

5 jaar

4. Producten

Prijzen exclusief BTW. Levering op rekening met een betalingstermijn van 21 dagen.
 • Kwaliteitsgarantie

  Niet tevreden? Binnen 30 dagen kosteloos annuleren.
 • 50.000 klanten

  Sinds 2002 hebben we ruim 1.000.000 certificaten uitgegeven
 • EV certificaten snel geleverd

  Eigen validatieteam, Xolphin is RA van Sectigo
 • Veiligheid voorop

  ISO 27001 gecertificeerd
point up