Overzicht root- en intermediate certificaten

CA's (certificaatautoriteiten) werken met root- en intermediate certificaten. Deze moeten naast het eigen (domein)certificaat op de webserver worden geïnstalleerd, anders kan het zijn dat browsers of mobiele telefoons een foutmelding geven wanneer men probeert verbinding te maken met het beveiligde domein. Nog geen certificaat? Vraag deze dan eerst aan.

Certificaat aanvragen

Hieronder een overzicht van de actuele root- en intermediate certificaten en de bijbehorende bundelbestanden. In de bundelbestanden zijn de root- en intermediate certificaten samengevoegd, deze worden gebruikt bij o.a. Apache. De wijze van installatie is afhankelijk van de soort server en software, voor veel producten is een installatiehandleiding te vinden in de knowledgebase

Comodo

Comodo PositiveSSL

Root certificaat - AddTrustExternalCARoot.crt

Intermediate certificaat 1 - COMODORSAAddTrustCA.crt

Intermediate certificaat 2 - COMODORSADomainValidationSecureServerCA.crt

Certificaat bundel - PositiveSSL_Bundle.crt

Comodo InstantSSL

Root certficaat - AddTrustExternalCARoot.crt

Intermediate certificaat 1 - COMODORSAAddTrustCA.crt

Intermediate certificaat 2 - COMODORSAOrganizationValidationSecureServerCA.crt

Certificaat bundel - InstantSSL_Bundle.crt

Comodo EV

Root certificaat - AddTrustExternalCARoot.crt

Intermediate certificaat 1- COMODORSAAddTrustCA.crt

Intermediate certificaat 2 -COMODORSAExtendedValidationSecureServerCA.crt

Certificaat bundel - ComodoEV_Bundle.crt

Comodo Code Signing

Root certificaat - AddTrustExternalCARoot.crt

Intermediate certificaat 1- UTNAddTrustObject_CA.crt

Intermediate certificaat 2 - COMODOCodeSigningCA2.crt

Comodo Zakelijke handtekening

Root certificaat -  AddTrustExternalCARoot.crt

Intermediate certificaat - ComodoSHA-256ClientAuthentication

Symantec

Symantec Secure Site

Root certificaat - VeriSign_Class_3_Public_Primary_Certification_Authority_-_G5.crt

Intermediate certificaat - Symantec_Class_3_Secure_Server_CA_-_G4.crt

Certificaat bundel - Symantec_Secure_Site_SHA2_CA_Bundle.crt

Symantec Secure Site Pro

Root certificaat - VeriSign_Class_3_Public_Primary_Certification_Authority_-_G5.crt

Intermediate certificaat - Symantec_Class_3_Secure_Server_CA_-_G4.crt

Certificaat bundel - Symantec_Secure_Site_Pro_SHA2_CA_Bundle.crt

Symantec EV

Root certificaat - VeriSign_Class_3_Public_Primary_Certification_Authority_-_G5.crt

Intermediate certificaat - Symantec_Class_3_EV_SSL_CA_-_G3.crt

Certificaat bundel - Symantec_EV_SHA2_CA_Bundle.crt

Symantec EV Pro

Root certificaat - VeriSign_Class_3_Public_Primary_Certification_Authority_-_G5.crt

Intermediate certificaat - Symantec_Class_3_EV_SSL_CA_-_G3.crt

Certificaat bundel - Symantec_EV_Pro_SHA2_CA_Bundle.crt

Thawte

Thawte EV

Root certificaat - Thawte_Primary_Root_CA.crt

Intermediate certificaat - Thawte_EV_SSL_CA_-_G3.crt

Certificaat bundel - Thawte_EV_SHA2_CA_Bundle.crt

Thawte SSL123

Root certificaat - Thawte_Primary_Root_CA.crt

Intermediate certificaat - Thawte_DV_SSL_CA_-_G2.crt

Certificaat bundel - Thawte_SSL123_SHA2_CA_Bundle.crt

Thawte WebServer

Root certificaat - Thawte_Primary_Root_CA.crt

Intermediate certificaaat - Thawte_SSL_CA_-_G2.crt

Certificaat bundel -Thawte_Webserver_SHA2_CA_Bundle.crt

Thawte Code Signing

Root certificaat - Thawte_Primary_Root_CA.crt

Intermediate certificaat - Thawte_Intermediate_CA_-_Code_Signing.cer

GeoTrust

GeoTrust RapidSSL

Rootcertificaat - GeoTrust_Global_CA.crt

Intermediate certificaat - GeoTrust RapidSSL SHA-256

GeoTrust QuickSSL Premium

Root certificaat - GeoTrust_Global_CA.crt

Intermediate certificaat - GeoTrust DV SSL CA - G3.crt

Certificaat bundel - GeoTrust_QuickSSL_Premium_CA_Bundle.crt

GeoTrust TrueBusinessID

Root certificaat - GeoTrust_Global_CA.crt

Intermediate certificaat - GeoTrust_SSL_CA_-_G3.crt

Certificaat bundel - Geotrust_TrueBusinessID_CA_Bundle.crt

GeoTrust EV

Root certificaat - GeoTrust_Primary_Certification_Authority.crt

Intermediate certificaat - GeoTrust_EV_SSL_CA_-_G4.crt

Certificaat bundel - Geotrust_EV_CA_Bundle.crt

GlobalSign

GlobalSign Domein Validatie

Root certificaat - GlobalSign_Root_CA.crt

Intermediate certificaat - GlobalSign_Domain_Validation_CA_SHA256_G2.crt

Certificaat bundel - GlobalSign_Domain_Validation_CA_SHA256-bundle.crt

GlobalSign Organisatie Validatie

Root certificaat - GlobalSign_Root_CA.crt

Intermediate certificaat - GlobalSign_Organization_Validation_CA_SHA256_G2.crt

Certificaat bundel - GlobalSign_Organization_Validation_CA_SHA256-bundle.crt

GlobalSign EV (Uitgebreide Validatie)

Root certificaat - GlobalSign_Root_CA.crt

Intermediate certificaat - GlobalSign_Extended_Validation_CA_SHA256_G2.crt

Certificaat bundel - GlobalSign_Extended_Validation_CA_SHA256-bundle.crt

GlobalSign PersonalSign (e-mail signing)

Rootcertificaat - GlobalSign_R2_Root.crt

Intermediate certificaat Persoonlijke handtekening - GlobalSign_PersonalSign_1_CA_SHA256_G2.crt

Intermediate certificaat Zakelijke handtekening - GlobalSign_PersonalSign_2_CA_SHA256_G2.crt

GlobalSign Adobe CDS (PDF signing)

Root certificaat - Adobe_Root_CA.crt

Intermediate certificaat 1- GlobalSign_Primary_SHA256_CA_for_Adobe.crt

Intermediate certificaat 2 - GlobalSign_SHA256_CA_for_Adobe.crt

GlobalSign Code signing

Root certificaat - GlobalSign_R2_Root.crt

Intermediate certificaat - GlobalSign_CodeSigning_CA_SHA256_G2.crt

Overige leveranciers

DigiCert

DigiCert Assured ID Root CA

DigiCert Global Root CA

DigiCert High Assurance EV Root CA

GoDaddy

GoDaddy C2 - Root CA

GoDaddy Secure Server - Intermediate CA

GoDaddy Secure Server - Cross Intermediate CA (2nd Intermediate)

GoDaddy CA bundel-bestand (voor Apache)

GoDaddy Intermediate bundel-bestand (voor IIS)