WebStar 4 - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Navigeer op de WebStar-server naar de map SSL Tools, en vervolgens naar de map Tools & Examples, en start daar de applicatie CSR Utility.
  2. Geef een wachtwoord op om de Private Key te beschermen. Bewaar dit wachtwoord zorgvuldig.
  3. Klik op Create Key om uw Private Key te genereren.
  4. Geef het Private Key bestand een heldere naam, zoals www_sslcertificaten_nl.key (waarbij www_sslcertificaten_nl wordt vervangen met de domeinaam waarvoor het certificaat wordt aangevraagd), en sla het op in de WebStar 4 map.
  5. Klik nu, in menu Action, op Choose Certificate Request.
  6. Vul de gevraagde organisatiegegevens in. Vul bij Common Name het gewenste domeinnaam in voor gebruik in het certificaat.
  7. Klik op Choose... en kies het net aangemaakte Private Key. Geef in het veld Key File Passphrase het wachtwoord op uit stap 2.
  8. Klik op Create om de Certificate Signing Request aan te maken.
  9. Geef de CSR een heldere bestandsnaam, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.csr, en sla het op in de WebStar 4 map. Sluit het CSR Utility programma af.