HTTP2

Wat is HTTP?

HTTP staat voor Hypertext Transfor Protocol. Het bepaalt o.a. hoe een webbrowser en een server (website) met elkaar praten en gegevens uit te wisselen. HTTP vertelt de server welke informatie het moet laten zien in een browser. Eerst was dat alleen tekst, tegenwoordig worden via het protocol ook gegevens als afbeeldingen, audio en video uitgewisseld.

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor HTTP Secure en is een uitbreiding van het HTTP protocol dat encryptie van uitgewisselde gegevens mogelijk maakt, door het gebruiken van een SSL certificaat.

Wat is HTTP/2?

Vanaf 1999 was HTTP/1.1. de standaard. Vanaf 2012 is er gewerkt aan de opvolger HTTP/2, met als groot voordeel een kortere laadtijd. HTTP/2 is gebaseerd op SPDY, een door Google ontwikkeld protocol. HTTP/2 verplicht het gebruik van SSL niet, maar moedigt het wel aan.