Rumpus - Installatie certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Voor de installatie van een certificaat voor de Rumpus FTP server zijn onderstaande stappen nodig in de applicatie.

 1. Ga naar de Network Settings.
 2. Klik op Secure Services.
 3. Klik op View/Load Certificates.
 4. Kopieer het toegezonden certificaat, inclusief begin- en eindregels en alle streepjes, en plak het in het bovenste venster van Rumpus.
 5. Kopieer en plak daaronder het eerste intermediate certificaat en daaronder het root certificaat. Het moet er als volgt uit komen te zien:

  -----BEGIN CERTIFICATE-----
  <gecodeerde data eigen certificaat>
  -----END CERTIFICATE-----
  -----BEGIN CERTIFICATE-----
  <gecodeerde data intermediate certificaat>
  -----END CERTIFICATE-----
  -----BEGIN CERTIFICATE-----
  <gecodeerde data rootcertificaat>
  -----END CERTIFICATE-----
 6. Let op: In sommige gevallen is een tweede intermediate certificaat nodig. Plak deze dan boven het eerste intermediate certificaat.
 7. Klik op Done.

Het SSL certificaat is geïnstalleerd. Clients die verbinden via de browser zullen nu via HTTPS de bestanden kunnen benaderen. FTP clients zullen verbinden via FTPS maar vaak nog wel een waarschuwing geven. De reden is dat de root certificaten van een CA niet standaard aanwezig zijn in programma's als FileZilla.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij problemen of foutmeldingen, wij helpen je graag!

point up