RDP - Installatie SSL Certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Voor het installeren van het SSL certificaat kun je gebruik maken van IIS.

Heb je geen IIS tot je beschikking dan kun je het certificaat importeren in het MMC.

Configureer Remote Desktop Services

Nadat je het certificaat hebt geïmporteerd in de Windows Certificate Store moet je deze nog activeren in de RDP services:

1. Open Remote Desktop Session Host Configuration in Administrative Tools.
  2. Dubbelklik op de relevante RDP connectie in de connections section.

RDP - Installatie SSL certificaat

3. In de General tab zie je de beveiligingsinformatie, opties en een Select knop om het SSL certificaat te selecteren. Klik op Select.
  4. Selecteer het nieuw geïmporteerde SSL certificaat en klik op OK.
  5. Klik nogmaals op OK om af te sluiten en de wijzigingen door te voeren in het TCP Connection Properties venster.
  6. Je certificaat is nu geïnstalleerd en de wijzigingen zijn meteen effectief, uitgezonderd de actieve RDP sessies. Gebruikers moeten dan eerst uitloggen en weer inloggen om gebruik te kunnen maken van het SSL certificaat.

Installeren Root en Intermediate certificaten

Als laatste installeer je de root en intermediate certificaten:
MMC - Installatie root en intermediate certificaten

Wat te doen bij foutmeldingen?

Mocht er een foutmelding worden weergeven dat de verbinding niet vertrouwd is, kun je de volgende handleiding volgen:

Instellen Certificaat op RDS Server via Powershell

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.