Lotus Domino Go - Installatie certificaat

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Deze CSR is samen met de Private Key te genereren op de webserver.

Installatie root- en intermediate certificaten

Hernoem eerst de root- en intermediate certificaten naar root.txt en inter.txt (en eventueel inter2.txt indien er sprake is van een tweede intermediate certificaat).

1. Tik mkkf in de command prompt om de MKKF Utility te starten.
  2. Druk op R om het certificaat in het key ring bestand te importeren.
  3. Er wordt gevraagd om een bestandsnaam; geef hier root.txt op.
  4. Er wordt gevraagd om een label (naam), geef hier een duidelijk herkenbare naam op (bijvoorbeeld rootcertificaat) en druk op Enter.
  5. Druk op W om met keys en certificaten te werken.
  6. Druk op L om uit een lijst de keys te selecteren waarmee gewerkt moet worden.
  7. Selecteer met S het net aangemaakte bestandsnaam.
  8. Druk op T om het certificaat als Trusted Root aan te merken.
  9. Druk op Y om de wijzigingen op te slaan.
  10. Druk op Enter om naar het vorige menu terug te keren.
  11. Druk op X om naar het menu terug te keren.

Herhaal bovenstaande stappen vanaf stap 3 om het (de) intermediate certifica(a)t(en) te installeren.

Installatie domeincertificaat

Hernoem eerst het domeincertificaat naar cert.txt.

1. Druk op R om het certificaat in het key ring bestand te importeren. Er wordt gevraagd om een bestandsnaam; geef cert.txt op.
  2. Druk op W om met keys en certificaten te werken.
  3. Druk op L om uit een lijst de key te selecteren waarmee gewerkt moet worden.
  4. Selecteer uit de lijst het webserver certificaat en druk op S.
  5. Druk op F om de key als default key te maken.
  6. Druk op X om het menu af te sluiten.
  7. Druk op C om een stash file (opslagbestand) voor de key ring te maken.
  8. Druk op X om het menu te sluiten.
  9. Druk op Y om de wijzigingen op te slaan.

SSL activeren op de Domino Go Web Server

1. Login op de web server via een browser en selecteer Configuration and Administration Forms.
  2. Kies Security bij Security Configuration.
  3. Zorg ervoor dat Allow SSL connections using port 443 is geselecteerd.
  4. Zorg er ook voor dat het correcte key ring bestand opgegeven is.
  5. Klik op Apply the changes en herstart de webserver.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.