LiteSpeed Webserver - Installatie certificaat

Installatie certificaat

1. Sla het toegezonden certificaat, alsmede de root- en intermediate certificaten bundel, op in dezelfde map waar de Private Key en CSR zijn opgeslagen. In ons voorbeeld houden wij hiervoor /etc/ssl/crt/ aan.
  2. Maak een nieuwe Listener aan, met de optie Secure - Yes.
  3. Klik op de net aangemaakte Listener en klik vervolgens op SSL Settings.
  4. Verwijs Private Key File naar het reeds aangemaakte Private Key, bijvoorbeeld /etc/ssl/crt/www_sslcertificaten_nl.key .
  5. Voeg het domeincertificaat samen met de certificaatbundel:
    [root@server crt]# cat www_sslcertificaten_nl.crt ca-bundle.crt > chained.crt
  6. Verwijs Certificate File naar het pad van het net aangemaakte bestand, bijvoorbeeld /etc/ssl/crt/chained.crt .
  7. Geef ook de SSL versie en het encryptieniveau op; SSLv2 wordt afgeraden.
  8. Voeg een Virtual Host to Listener mapping toe voor de website dat moet worden beveiligd.
  9. Start de server opnieuw op. Het certificaat is nu actief.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.