CrushFTP - Installatie SSL Certificaat

Deze handleiding is voor CrushFTP Server. Als je onze handleiding IIS CrushFTP aanmaken CSR hebt gebruikt, kun je deze installatiehandleiding volgen.

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

  1. Log in op CrushFTP en navigeer naar Preferences, Encryption en open het tabblad SSL.
  2. Klik op de knop Import Reply.
  3. De Keystore-pad en Keystore-wachtwoord velden zijn reeds ingevuld.
  4. Klik op de knop Browse naast het Import Certificate Authority Reply File en upload het ontvangen certificaat. Je certificaat is te vinden via het control panel.
  5. Klik op de knop Browse naast het veld Trusted Certificates en upload de root- en intermediates. Deze zijn te vinden in het bundelbestand via het control panel.
  6. Werk zo nodig Java op de server bij waarop CrushFTP is geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat je de nieuwste ciphers kunt gebruiken.
  7. De laatste stap is om de HTTPS port opnieuw te starten. Navigeer naar Admin en open het tabblad ServerAdmin. Hier start je de poort opnieuw op.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij problemen of foutmeldingen, wij helpen je graag!

point up