CrushFTP - Aanmaken CSR

Deze handleiding is voor CrushFTP Server. Deze toepassing heeft een ingebouwde CSR-generator, waardoor aanvragen en installeren een gemakkelijkere procedure is.

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Log in op CrushFTP en navigeer naar Preferences, Encryption en open het tabblad SSL.
  2. Klik op de knop Generate Now en vul de vereiste informatie in.
  3. Nadat je op Genereren hebt geklikt, wordt de private key intern aangemaakt en opgeslagen.
  4. De volgende stap is om een CSR te genereren, dit kan gedaan worden door op de knop CSR genereren te klikken. Je ontvangt een succesbericht inclusief de CSR. Bewaar deze, je hebt de CSR nodig om je certificaat aan te vragen. Eindig met OK.
  5. De private key wordt opgeslagen binnen CrushFTP, dus je hoeft geen zorgen te maken dat je niet in het bezit bent van de private key. Je bent nu klaar om het certificaat aan te vragen.