Cisco Secure Access Control Server - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Aanmaken CSR

1. Open de CSACS GUI.
  2. Klik op System Configuration en vervolgens op ACS Certificate Setup.
  3. Klik Generate Certificate Signing Request.
  4. Een tabel opent zich waarin wordt verzocht de organisatiegegevens in te voeren. Deze gegevens dienen hierbij gescheiden te zijn door komma's, zoals bijvoorbeeld:
    CN=www.sslcertificaten.nl, O=Xolphin B.V., C=NL, ST=Noord-Holland, L=Heerhugowaard
  5. Er verschijnt nu een venster dat vraagt om een bestandsnaam en pad voor het opslaan van de Private Key. Geef hiervoor een locatie en naam op, bijvoorbeeld:
    c:\keys\www_sslcertificaten_nl.key
  6. Geef een wachtwoord op voor de Private Key en bewaar deze zorgvuldig.
  7. Kies 2048 als bit length en SHA1 als digest.
  8. Klik vervolgens op Submit. De Private Key en CSR worden aangemaakt en de CSR verschijnt in een venster.