Small Business Server (SBS) 2008-2011 - Installatie SSL Certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Let op: de website die het certificaat gebruikt zal niet beschikbaar zijn tot je het verzoek voor een certificaat annuleert of dit proces voltooid.

  1. Nadat je het certificaat hebtontvangen van Xolphin, ga je terug naar Windows SBS Console en klik je op Next.
  2. Klik op I have a certificate from my certificate provider en klik op Next.  3. Bij Import the trusted certificate plak je de certificaatcode. Je kunt ook op Browse... klikken om het certificaat bestand te uploaden. Doorgaans zal deze uw_domeinnaam_nl.crt heten.  4. Klik op Next en bij succesvol installeren zal onderstaand scherm verschijnen.  5. Volg vervolgens de stappen die beschreven worden in Installatie root en intermediate certificaten om de root- en intermediate certificaten te installeren.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij problemen of foutmeldingen, wij helpen je graag!

point up