Windows Server 2016 Essentials - Aanmaken CSR

Deze handleiding is voor Windows Server 2016 Essentials. Voor het aanmaken van de CSR wordt gebruik gemaakt van de Access Anywhere wizard. Het aanmaken van een CSR is ook mogelijk in IIS.

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Open het Windows Server Essentials Dashboard via Start → Windows Server Essentials → Windows Server Essentials Dashboard.
  2. Kies voor Set up Anywhere Access en klik aan de rechterkant op Click to configure Anywhere Access. Windows Server 2016 Essentials - Aanmaken CSR 1
  3. Klik in het volgende scherm op Next. Windows Server 2016 Essentials - Aanmaken CSR 2
  4. Kies voor I want to use a domain name I already own en vul hier jouw domeinnaam in. Klik op Next. Windows Server 2016 Essentials - Aanmaken CSR 3
  5. Ervan uitgaande dat de server naast het certificaat geconfigureerd is, vink I have manually configured my domain name en klik op Next. Windows Server 2016 Essentials - Aanmaken CSR 4
  6. Kies de laatste optie I want to purchase a trusted SSL certificate for the domain name, klik vervolgens op Certificate request details en vul hier jouw organisatiegegevens in. Klik vervolgens op OK en Next. Windows Server 2016 Essentials - Aanmaken CSR 5
  7. Je krijgt nu jouw aangemaakte CSR te zien. Kopieer de CSR en sla deze op in een tekstbestand. Klik vervolgens op Next. Windows Server 2016 Essentials - Aanmaken CSR 6
  8. In de laatste stap kies je voor My certificate provider needs more time to process the request, klik op Next. Windows Server 2016 Essentials - Aanmaken CSR 7