Symantec Messaging Gateway - Installeren SSL certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

 1. Sla het certificaat op een locatie op die bereikbaar is vanaf de Management gateway.
 2. Ga vanuit het Control center naar Administration > Settings > Certificates.
 3. Klik op het TLS & HTTPS Certificates tab.
 4. Klik op Import.
 5. Vul op de Import certificate pagina de volledige locatie van het certificaat uit stap 1 in of klik op Browse om deze te selecteren.
 6. Klik op Import.

Hiermee is de installatie van het eigen certificaat voltooid. Volg onderstaande stappen om ook de root en intermediate certificaten te installeren.

 1. Download de root en intermediate bundle voor het certificaat. Sla deze op op een locatie die bereikbaar is vanaf de Symantec Messaging Gateway.
 2. Ga vanuit het Control Center naar Administration > Settings > Certificates.
 3. Klik op het Certificate Authority tabblad en op Update.
 4. Klik op de Update CA Certificates pagina op de knop Browse en navigeer naar de locatie van het bundle bestand uit stap 1.
 5. Klik op Update.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij problemen of foutmeldingen, wij helpen je graag!

point up