Sun ONE Web Server 6.x - Installatie certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Installatie certificaat

 1. Open de Server Manager en kies de serverinstantie waar het certificaat moet worden geïnstalleerd.
 2. Ga naar tabblad Security en klik op Install Certificate.
 3. Kies het te installeren soort certificaat.
  Let op: Bij meerdere certificaatbestanden zal deze stap moeten worden herhaald.
  • This Server - het certificaat zelf (het per e-mail toegezonden bestand met uw_domeinnaam_nl.crt als naam)
  • Server Certificate Chain - het (eventueel aanwezige) intermediate certificaat (bestandsnaam begint meestal met UTNAddTrust of UserTrust)
  • Trusted Certificate Authority (CA) - het (eventueel aanwezige) rootcertificaat (bestandsnaam begint meestal met Entrust of AddTrust)
 4. Selecteer de cryptografische module om het bestand te decoderen (dezelfde als wat is gebruikt tijdens het aanmaken van de CSR).
 5. Geef het wachtwoord op wat is ingevoerd tijdens het aanmaken van de Trust Database.
 6. Geef eventueel een naam op voor het certificaat (vooral handig bij complexere configuraties met meerdere servers / cryptografische modules; gebruik in dat geval een naam wat het certificaat en het gebruik ervan goed omschrijft)
 7. Open het overeenkomstige bestand (zoals aangegeven in stap 3) met een eenvoudige tekstverwerker, bijvoorbeeld Kladblok. Kopieer de gehele inhoud, inclusief begin- en eindregels en alle streepjes, en kies de optie Message text. Plak het geheel vervolgens in het beschikbare tekstvak. Klik vervolgens op OK.
 8. Kies Add Certificate indien een nieuw certificaat wordt geïnstalleerd, of Replace Certificate indien een bestaand certificaat wordt vervangen.
 9. Ga terug naar de Server Manager, klik op Apply en daarna op Restart om de wijzigingen door te voeren. Het certificaat is nu geïnstalleerd.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij problemen of foutmeldingen, wij helpen je graag!

Gerelateerde artikelen:

Sun ONE Web server - Aanmaken CSR
Sun ONE Web server - documentatie (extern, engels)

point up