Sun Java System Web Server 7.x - Aanmaken CSR

Deze handleiding geldt voor Sun JAVA System Web Server 7 en hoger.

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Ga naar de Certificates Tab/Server Certificates.

2. Stel een wachtwoord in voor uw server configuratie token.

Sun Java System Web Server 7.x - Aanmaken CSR
  3. Start de Request Server Certificate Wizard, kies uw configuratie en en voer uw wachtwoord in die u in de vorige stap heeft opgegeven.
  4. Nu voert u de benodigde bedrijfsgegevens in die in het certificaat opgenomen moeten worden:

Sun Java System Web Server 7.x - Aanmaken CSR
    • Server Name (CN): De hoofddomeinnaam van de server, bijvoorbeeld www.sslcertificaten.nl
    • Alternate Server Names: Dit kunt u leeg laten (Let op: Ook als u een multidomein certificaat aanvraagt laat u dit leeg, u kunt de extra SAN's later in het aanvraagformulier invullen)
    • Organization (O): De officiële bedrijfsnaam die bekend staat in de KvK, bijvoorbeeld Xolphin BV
    • Organizational Unit (OU): De afdeling van het bedrijf, bijvoorbeeld ICT
    • Locality: Plaatsnaam, bijvoorbeeld Heerhugowaard
    • State: Provincie, bijvoorbeeld Noord Holland
    • Country: Landcode, bijvoorbeeld voor Nederland is dat NL

5. Klik op Next, klik nog een keer op Next en selecteer bij stap 5 als Certificate Type CA Signed Certificate. Klik op Next en dan op Finish.

6. Nu ziet u een Certificate Signing Request (CSR) in gecodeerde tekst.