Plesk - Verplaatsen SSL certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Een veel voorkomend probleem in Plesk 11 is dat een SSL certificaat wordt aangevraagd en geïnstalleerd onder Tools & Settings. Hierdoor wordt het certificaat niet correct gekoppeld aan het domein. Met deze handleiding kunnen de Private key, het SSL certificaat en de root en intermediate certificaten overgeplaatst worden van Tools & Settings naar Websites & Domains.

1. Login op het Control Panel.
  2. Klik in het linker menu op Tools & Settings.

Plesk - Verplaatsen SSL certificaat

3. Klik onder Security op SSL Certificates.

Plesk - Verplaatsen SSL certificaat

4. Onder Certificates open het SSL certificaat door op de naam te klikken.

5. Kopieer de data onder Private key, Certificate, en CA Certificate inclusief begin- en eindregel, en plak de inhoud tijdelijk in een leeg tekstdocument.

6. Klik in het linkermenu op Domains.

Plesk - Verplaatsen SSL certificaat

7. Klik naast het domein waar het certificaat voor moet worden geïnstalleerd op Manage hosting.

Plesk - Verplaatsen SSL certificaat

8. Klik op Websites & Domains.

Plesk - Verplaatsen SSL certificaat

9. Klik helemaal rechts naast de domeinnaam, die beveiligd moet worden, op het certificaaticoon. Plesk - Verplaatsen SSL certificaat
  10. Klik onder tools op Add SSL Certificate.
  11. Scroll naar beneden naar Upload certificate as text en plak de eerder gekopieerde data uit het tekst bestand in de corresponderende velden (Inclusief de begin- en eindregel).
  12. Klik op Send Text om de certificaten te installeren.

Let op: Het is ook mogelijk om het SSL certificaat te gebruiken om het Plesk Panel zelf te beveiligen, in dat geval dient het certificaat wel geïnstalleerd te zijn onder Tools & Settings.
    U kunt het certificaat selecteren, en vervolgens kiest u voor de optie Secure the Panel (het default certificaat in het onderstaande voorbeeld zou de naam van uw certificaat moeten hebben).

Plesk - Verplaatsen SSL certificaat

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.