Oracle Wallet Manager - Installatie certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Let op: per domein moet een eigen IP-adres zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om de SSL te gebruiken samen met een IP-adres waar meer dan een domein op is aangesloten.

  1. Open de Oracle Wallet Manager.
  2. Selecteer Operations in het hoofdmenu, en kies vervolgens Import Trusted Certificate.
  3. Kies Paste the Certificate en klik op OK. Een nieuw venster zal verschijnen waarin het certificaat kan worden geplakt.
    Open het rootcertificaat met een eenvoudige tekstverwerker (bijvoorbeeld Kladblok) en kopieer de gehele inhoud, inclusief begin- en eindregels en alle streepjes. Plak de inhoud vervolgens in het tekstvak in het nieuwe venster en klik op OK.
  4. Herhaal stappen 2 en 3 voor het (de) intermediate certifica(a)t(en).
  5. Selecteer wederom Operations in het hoofdmenu, en kies nu de optie Import User Certificate. Klik weer op Paste the Certificate, en plak hier de inhoud van het domeincertificaat zelf.
  6. Alle certificaten zijn nu geïmporteerd; de status van Wallet zou nu ready moeten aangeven. Sla de wijzingen op en herstart om het in gebruik te nemen.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij problemen of foutmeldingen, wij helpen je graag!

point up