Novell Filr - Installeren SSL Certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Sla na ontvangst het certificaat op. Doe dit op een locatie die bereikbaar is vanaf de Filr.
Download de root en intermediate bundle voor het certificaat en sla deze bij het certificaat op.

Installeer voordat het certificaat wordt geïnstalleerd de correcte root en intermediate bundle.

Volg onderstaande stappen om het certificaat te installeren:

1. Log in op de Novell appliance via https://adres_van_uw_filr:9443, en klik op het Appliance Configuration icoon.
  2. Klik op Digital Certificates.
  3. Klik op File > Import > Trusted Certificate. Browse naar de eerder opgeslagen bundle en klik OK.
  4. Selecteer het eerder aangemaakte self signed certificaat en klik op File > Certification Request > Import CA Reply.
  5. Browse naar het eerder opgeslagen certificaat en kies voor Upload om het self signed certificaat te vervangen. Ter verificatie kan je controleren of op de Digital certificates pagina de kolom Issuer is gewijzigd naar die van de gebruikte leverancier (bv. Comodo).
  6. Nu moet het certificaat geactiveerd worden. Selecteer op de Digital Certificates pagina het certificaat en klik op Set as Active, klik op Yes om dit te bevestigen. Het is niet mogelijk het certificaat te testen via onze SSLCheck. Het certificaat wordt namelijk niet op poort 443 gebruikt.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.