NETASQ - Installatie certificaat

Installatie certificaat

1. Open de ontvangen mail en sla het certificaat op in een tijdelijke map. Het bestand zal een naam hebben met de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt.
  2. Open de NETASQ Manager.
  3. Navigeer naar Captive PortalWeb Portal.
  4. Klik op Private Key Certificate en klik vervolgens op Add.
  5. Geef een naam op voor het certificaat; wij raden aan om hier de domeinnaam in te vullen, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.
  6. Kies Private Key en klik op Next.
  7. Klik op Certificate file name en blader naar het in stap 1 opgeslagen certificaat.
  8. Klik op Private Key en blader naar de locatie waar de Private Key is opgeslagen (dit is gebeurd tijdens het aanmaken van de CSR, zie hiervoor de handleiding onderaan deze pagina). Selecteer dit bestand en klik op Finish.

Installatie root- en intermediate certificaten

1. Comodo, Symantec, Thawte en GeoTrust certificaten vereisen ook de installatie van root- en intermediate certificaten, anders krijgen clients mogelijk een foutmelding te zien. Indien dit het geval is, navigeer dan naar Certificate Chain en klik op Add; upload hier de bestand(en) door ze een voor een toe te voegen en klik daarna op Finish. Het certificaat is binnen NETASQ actief.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.