Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

1. Start de Lync Server 2013 - Deployment Wizard en klik bij Step 3: Request, Install or Assign Certificates op de knop Run.

Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

2. De Certificate Wizard wordt gestart. Klik op de knop Import Certificate.

Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

3. Blader naar het certificaat dat u wilt importeren en zorg dat Certificate file contains certificate's private key uitgevinkt is en klik op Next.

Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

4. U ziet een samenvatting, klik wederom op Next.

Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

5. Het certificaat wordt geïmporteerd. Als het voltooid is klikt u op Finish.

Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

6. Keer terug naar de Certificate Wizard en klik op de knop Assign.

Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

7. De Certificate Assignment wizard wordt gestart. Klik op Next.

Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

8. In het volgende scherm ziet u de Certificate Store met daarin de geïmporteerde certificaten staan. Kies de juiste aan de hand van de friendly name (in dit voorbeeld xolphin). Klik vervolgens tweemaal op Next.

Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

9. Het certificaat wordt nu toegewezen. Zodra dit voltooid is klikt u op Finish.

Lync 2013 - Installatie SSL certificaat

10. In de Certificate Wizard ziet u nu dat het certificaat is toegewezen aan de hand van de groene vink en de certificaatgegevens
    erachter. U kunt de wizard afsluiten door op Close te klikken.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.