CSR genereren met externe tool

Voor het aanvragen van een certificaat is een CSR nodig, deze genereer je op de machine (server of client) waar je het certificaat op gaat gebruiken. Er zijn echter ook verschillende websites waar je een Private Key en CSR kunt laten genereren. Vooral bij cloud diensten, waarbij gebruikers geen server meer tot hun beschikking hebben, wordt er vaak gebruik gemaakt van zo'n website.

Nadelen externe CSR

Het gebruik van dit soort diensten wordt door ons afgeraden. De Private Key is zoals de naam het aangeeft privé. Wanneer deze wordt gegenereerd bij een derde is het in theorie mogelijk deze op te slaan, achteraf kan de Private Key dan voor kwaadwillende doeleinden worden gebruikt. Als er toch gebruik gemaakt wordt van dit soort sites, zorg er dan voor dat er een SSL certificaat op de website staat waardoor het verkeer tussen jou en de server versleuteld is.

CSR maken

Wij adviseren om een CSR altijd op een eigen machine aan te maken. Als er geen server beschikbaar is kan dit lokaal op een cliënt worden gedaan, bijvoorbeeld in de certificate store in Windows.

Hulp nodig bij het aanmaken van een CSR? Raadpleeg de handleidingen of neem contact met ons op!