Aanmaken CSR via MMC

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Open de Local Machine Certificate Store via de MMC.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de map Personal en selecteer All tasks → Advanced operations → Create custom request.
    Aanmaken CSR via MMC

3. Er verschijnt een venster getiteld "Certificate Enrollment". Klik op Next.
    Aanmaken CSR via MMC

4. Laat alles op default staan en klik op Next.
    Aanmaken CSR via MMC

5. Klik op het knopje naast Details en daarna op Properties.
    Aanmaken CSR via MMC

6. In de tab General typ je een Friendly name in en ga je naar de volgende tab.
     Aanmaken CSR via MMC

7. In de tab Subject voer je de volgende gegevens in:
    • Common name
    • Country
    • Locality
    • Organization
    • Organization unit

Klik telkens op Add voordat je naar volgende gaat. Als alles is toegevoegd aan de rechterzijde ga je naar de volgende tab.
    Aanmaken CSR via MMC

8. In de tab Extensions klik je op het pijltje rechts naast Extended Key usage. Bij Available options klik je op server authentication  Add. Doe dit ook voor client authentication. Ga nu naar de laatste tab.    Aanmaken CSR via MMC

9. In de tab Private key klik rechts van Cryptographic service provider op het pijltje. Selecteer alleen RSA, Microsoft software key storage provider. Onder Key options selecteer je bij key size: 2048 en vink Make private key exportable aan als je het certificaat wilt kunnen exporteren naar een .pfx bestand. Klik op Apply Ok.
    Aanmaken CSR via MMC

Aanmaken CSR via MMC

10. Klik op Next. In het volgende scherm klik je op Browse... om de locatie te kiezen waar de CSR moet worden opgeslagen en geef het bestand een naam (bijvoorbeeld: CSR) en klik op Save.
    Aanmaken CSR via MMC

11. Klik op Finish.
    Aanmaken CSR via MMC