Exchange 2013 en hoger - Installeren SSL Certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,


Let op: Voor Exchange wordt meestal een multi-domein certificaat gebruikt. Na 1 november 2015 kunt u geen interne domeinnamen meer opnemen in een multi-domein certificaat.  Vervang daarom de interne domeinnamen voor reguliere domeinnamen.

Deze handleiding is voor Exchange 2013 en hoger. De handleiding beschrijft de installatie van SSL met behulp van de Exchange Management Console.

 1. Plaats het ontvangen certificaatbestand in de Exchange server's gedeelde netwerk map (waar ook de CSR is opgeslagen).
 2. Om toegang te krijgen tot het Exchange Admin Center opent u een browser en typt u in de adresbalk :https://localhost/ecp
 3. Log in met Domein\gebruiker als gebruikersnaam en voer uw wachtwoord in.

  Exchange 2013 Installeren SSL Certificaat

 4. Klik op de link Servers in de linker kolom en dan op Certificates rechtsboven.
 5. Selecteer uw certificaat uit het menu in het midden van het scherm (getoond met de "Friendly Name"), en klik vervolgens op Complete in de rechterkolom.


  Exchange 2013 Installeren SSL Certificaat

 6. Voer het gedeelde netwerkpad in waar het certificaat is opgeslagen en klik op ok. Het certificaat zou hierna succesvol op de server geïnstalleerd moeten zijn.

  Exchange 2013 Installeren SSL Certificaat

 7. Om het certificaat te activeren gaat u terug naar de Certificates sectie van de Exchange Admin Center. Selecteer het certificaat dat u wilt gebruiken en klik op de Edit knop.

  Exchange 2013 Installeren SSL Certificaat

 8. Klik op Services aan de linkerkant. Selecteer de diensten die u aan het nieuwe certificaat wilt toewijzen en klik op save.

  Installeren SSL Certificaat

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij problemen of foutmeldingen, wij helpen je graag!

point up