Dovecot - Installatie certificaat

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Installatie certificaat

 1. Sla het toegezonden certificaat op in de map waarin ook de Private Key heeft opgeslagen; indien hiervoor onze handleiding voor het aanmaken van de Private Key en CSR is aangehouden, is dit /etc/ssl/cert/
 2. Sla ook de root- en intermediate certificaten op in dezelfde map.
 3. Bewerk de Dovecot configuratiebestand (doorgaans te vinden in /etc/dovecot/dovecot.conf) en stel de volgede regels in (of voeg ze toe indien nodig):
  protocols = pop3s imaps
  #debian etch ssl paths
  ssl_cert_file = /etc/ssl/cert/www_sslcertificaten_nl.crt
  ssl_key_file = /etc/ssl/cert/www_sslcertificaten_nl.key
  ssl_ca_file = /etc/ssl/cert/ca-bundle.crt

  Let op: vervang/etc/ssl/cert/www_sslcertificaten_nl met de werkelijke pad en benaming van de certificaatbestanden. Met de protocols-regel is tevens in te stellen voor welke diensten het certificaat geldig is.
 4. Sla het bestand op en herstart Dovecot.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij problemen of foutmeldingen, wij helpen je graag!

Gerelateerde artikelen

DoveCot - Aanmaken CSR

point up