DirectAdmin - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Let op: oudere versies van DirectAdmin staan maximaal één IP-adres toe per account. Houd er tevens rekening mee dat het plaatsen van een domein onder een admin account kan leiden tot problemen in Directadmin. Maak indien mogelijk gebruik van een reseller- of gebruikersaccount.

Aanmaken CSR

 1. Log in op de DirectAdmin control panel.
 2. Ga naar Advanced ToolsInstall SSL Certificates, of naar Advanced FeaturesSSL Certificates (afhankelijk van de versie).
 3. Klik op Create a Certificate Request en vul de gevraagde organisatiegegevens in.
  Let op: vul bij Common Name de domeinnaam in waar het certificaat voor wordt besteld.

  DirectAdmin - Aanmaken CSR

 4. Klik op Save. Er opent zich een scherm met de aangemaakte CSR.

  DirectAdmin - Aanmaken CSR

Verlengen van een reeds eerder geïnstalleerd certificaat

Bij een certificaat verlenging is het belangrijk om voordat je een nieuwe CSR aanmaakt, eerst een self signed certificaat aan te maken. De te volgen procedure is:

 1. Maak een back-up van de private key en het certificaat door de code ervan uit het veld "Paste a pre-generated certificate and key" te kopiëren naar een tekstbestand en sla deze op als bijvoorbeeld back-up_huidige_certificaat.txt
 2. Maak een selfsigned certificaat aan.
 3. Maak een nieuwe CSR aan.
 4. Kopieer de nieuw aangemaakte private key uit het veld "Paste a pre-generated certificate and key" naar een tekstbestand en sla deze bijvoorbeeld op als back-up_nieuwe_private_key.txt.
 5. Plaats de gekopieerde private key en certificaat terug uit back-up_huidige_certificaat.txt in het veld "Paste a pre-generated certificate and key" en klik op Save. Nu is het huidige certificaat weer actief.
 6. Vraag met de nieuwe CSR een verlenging aan.
 7. Na ontvangst van het nieuwe certificaat plak je de private key uit back-up_nieuwe_private_key.txt en daaronder meteen het nieuwe certificaat in het veld "Paste a pre-generated certificate and key" en klik op Save. Nu zou het nieuwe certificaat actief moeten worden.

Kopieer de volledige inhoud van de aangemaakte CSR, inclusief begin- en eindregels, om een certificaat te bestellen. 

Certificaat aanvragen

point up