Citrix NetScaler - Installatie certificaat

Installatie certificaat

1. Sla het certificaatbestand op ergens waar Citrix NetScaler erbij kan.
  2. Start de beheertool op en log in.
  3. Klap in het navigatievenster SSL uit, en klik op Certificates.
  4. Klik onder het details-panel op Add (Toevoegen).
  5. Geef in het Install Certificate venster een naam op voor het certificaat naast Certificate-Key Pair Name, bijvoorbeeld uw domeinnaam.
  6. Klik onder Details naast Certificate File Name op Browse (Appliance), navigeer naar de locatie waar het certificaat is opgeslagen en kies het certificaat.
  7. Selecteer het te gebruiken certificaat en klik op Select.
  8. Klik onder Details naast Private Key File Name op Browse (Appliance), navigeer naar de locatie waar de private key is opgeslagen en selecteer deze.
  9. Geef eventueel een wachtwoord op om de private key te beveiligen. Bewaar dit wachtwoord zorgvuldig!
  10. Klik op Install.
  11. Dubbelklik op het certificaat en controleer onder Certificate Details dat de instellingen juist zijn opgeslagen.

Certificaat koppelen aan de Vserver

Nadat de keypair is geïnstalleerd, moet het gekoppeld worden aan de Vserver:

1. Start de beheertool en log in.
  2. Klap in het navigatievenster SSL Offload uit, en klik op Virtual Servers.
  3. Selecteer de Vserver waaraan het certificaat moet worden gekoppeld en klik op Open. Het venster Configure Virtual Server (SSL Offload) opent zich.
  4. Kies het net geïnstalleerde keypair bij Available onder tabblad SSL Settings en klik op Add.
  5. Klik op OK.
  6. Controleer dat de keypair verschijnt onder Configured.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.