Azure - Installeren SSL Certificaat

Hieronder vindt u de nodige stappen om een certificaat te installeren op uw Azure website. Omdat Azure zelf geen mogelijkheid biedt om een certificaat te installeren, gaan we er in deze handleiding vanuit dat het certificaat is aangevraagd en geïnstalleerd in IIS en dat er van hieruit een export gemaakt is in PFX formaat.

1. Zorg dat u het PFX bestand op de computer heeft staan waarmee u de installatie uit wilt voeren en dat het bijbehorende wachtwoord bij u bekend is.
  2. Log met uw browser in op de Azure management portal.
  3. Klik bij Websites op de naam van uw website en klik op Configure.
  4. Ga naar de sectie Certificates en klik op Upload a certificate.
  5. Selecteer vanuit het nieuwe venster uw PFX bestand en voer het bijbehorende wachtwoord in. Klik op de knop met het vinkje om deze te uploaden.
  6. Ga naar de SSL Bindings sectie van het Configure menu. Selecteer door middel van de diverse dropdown menu's de domeinnaam die u wilt beveiligen en kies hierbij het gewenste certificaat. Geef vervolgens aan of u SNI wilt gebruiken of niet.
  7. Klik op Save om de wijzigingen op te slaan, SSL is nu ingeschakeld voor uw website.