IIS - Backup certificaat en private key naar pfx bestand

Het is sterk aan te raden altijd een backup te maken van de Private Key en het certificaat. Dan kan het certificaat bij technische problemen altijd eenvoudig worden teruggezet.

Local Machine certificate store openen

1. Start de MMC via StartRun → type mmc.
  2. Ga naar de Console TabFileAdd/Remove Snap-in.
  3. Selecteer Certificates.
  4. Kies Computer Account.
  5. Kies Local Computer.
  6. Sluit het Add Standalone Snap-in venster.
  7. Klik op OK in het Add/Remove Snap-in venster.
  8. Open de Certificates Console Tree.

Exporteren certificaat

1. Zoek de map met de naam PersonalCertificates.
  2. Selecteer het certificaat waar een backup van moet worden gemaakt.
  3. Klik met rechts op het bestand en klik All TasksExport.
  4. De Certificaat Export Wizard zal opstarten. Klik op OK.
  5. Kies export the private key en klik op Next.
  6. Behoud de standaard instellingen en klik op Next.
  7. Kies een wachtwoord om de backup te beveiligen en klik op Next.
  8. Bewaar het bestand op een veilige plek. De backup heeft een .pfx extensie.
  9. Klik op Finish.
  10. De melding The export was successful wordt getoond indien de export is gelukt. Klik op OK.