Apple OS X Server 10.5 - Installatie certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Let op: de root- en intermediate certificaten moeten worden geïnstalleerd voordat het domeincertificaat wordt geïnstalleerd.

Installatie root- en intermediate certificaten

1. Sla de root en intermediate certificaten op op het bureaublad.
  2. Navigeer met Finder naar Applications Utilities en dubbelklik op Keychain Access (Sleutelhangertoegang).
  3. Indien de knop linksonder Show Keychains vermeldt, klik hierop om de Keychain lijst weer te geven.
  4. Selecteer links de System keychain.
  5. Selecteer menu File Import en selecteer het opgeslagen rootcertificaat.
  6. Geef het wachtwoord wanneer hierom wordt gevraagd.
  7. Herhaal stappen 5 en 6 voor de intermediate certifica(a)t(en); sluit daarna Keychain Access weer af.

Installatie certificaat

1. Open het toegestuurde domeincertificaat met Textedit.
  2. Start Server Admin op en verbind met de server waarop het certificaat moet worden geïnstalleerd.
  3. Kies de server in de Servers lijst.
  4. Klik op de Certificates knop rechtsboven.
  5. Selecteer het icoon van de openstaande CSR. Klik vervolgens het tandwiel-icoontje linksonder en kies Add Signed or Renewed Certificate from Certificate Authority... .
  6. Kopieer de gehele inhoud van het in stap 1 geopende certificaat, inclusief begin- en eindregels, en plak dit in het beschikbare veld. Klik vervolgens op OK.
  7. Klik op Save. Het certificaat is nu actief en kan worden gekoppeld aan de diensten op de server (website, mail enz.) door de dienst te kiezen in Server Admin, het certificaat te selecteren en vervolgens Save te klikken.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.