Apple OS X Server 10.4 - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Start de Server Admin en maak verbinding met de server waarop het certificaat moet worden geïnstalleerd.

2. Kies de server bovenin de boom in het venster Computers & Services.

3. Klik op de Settings tab uit de rij onderin het rechter venster.

4. Selecteer Certificates uit de rij tabs bovenin het rechter venster.

5. Klik op de + knop.

Apple OS X Server 10.4 - Aanmaken CSR

Let op: Het kan soms zijn dat bij stap 5 een foutmelding verschijnt wanneer het invullen van deze gegevens "te lang" heeft geduurd volgens OS X. Probeer het dan opnieuw.

6. Vul de vereiste organisatiegegevens in.

Let op: laat de waarde van het veld Valid From/Expires On op 365 staan; dit veld is alleen van belang voor een zelfondertekend certificaat.

7. Klik op Save.

8. Klik op Request Signed Certificate from CA.

Apple OS X Server 10.4 - Aanmaken CSR

9. Sleep het icoontje naar de map waarin de CSR moet worden bewaard (bijvoorbeeld het bureaublad). Klik vervolgens op Done.

Apple OS X Server 10.4 - Aanmaken CSR