Apple OS X Server 10.10 - Installatie SSL certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Aanmaken p7b (optioneel)

Voor de installatie is een p7b bestand benodigd, deze bundelt het eigen certificaat met het root- en intermediate certificaat in één bestand. Als je al een p7b bestand hebt ontvangen kun je deze stap overslaan en starten met de installatie. Anders zul je deze eerst moeten aanmaken. Met onderstaand commando is het eigen certificaat met de root en intermediates van de CA te bundelen. Het tweede intermediate certificaat is optioneel en alleen nodig als deze is ontvangen.

openssl crl2pkcs7 -nocrl -certfile certificate.crt -certfile intermediate1.crt (-certfile intermediate2.crt) -out certificate.p7b

Installatie

1. Open de ServerAdmin.app.
  2. Ga naar Certificates in de linker zijbalk.
  3. Dubbelklik op het eerder aangemaakte verzoek, herkenbaar aan het grijze icoon met 'Pending request' eronder.
  4. Sleep het ontvangen of eerder aangemaakte p7b bestand op het scherm.
  5. Klik op Save om het certificaat op te slaan.
  6. Kies in de dropdown onder settings voor Custom... om het certificaat te koppelen met de diensten.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.