Ahsay v7 - Installatie SSL Certificaat

Deze handleiding is voor Ahsay v7 CBS. Als je onze handleiding 'Ahsay aanmaken CSR' hebt gebruikt, kun je deze installatiehandleiding volgen.

Na uitgifte ontvang je het certificaat per e-mail. Je kunt het certificaat ook downloaden in het Control Panel.

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

1. Log in op Ahsay en ga naar System Settings, Basic en open het tabblad SSL. Klik onder SSL Certificate op het certificaat. Deze staat als pending.
  2. Er wordt een nieuwe pagina getoond waar je het ontvangen certificaat en de aanvullende root- en intermediate certificaten importeert.
  3. Op de pagina SSL Certificate zie je nu de status Ready en een geldige Expiry Date.
  4. Let er op dat je nog niet klaar bent. Het certificaat moet worden verbonden met de HTTPS connector. Dit kan worden gedaan op de pagina waar je een overzicht van alle certificaten ziet. Ga naar het gedeelte Connectors en open de HTTPS instelling.
  5. Op deze pagina kun je het certificaat selecteren in het veld SSL Certificate.
  6. Sluit af met de opslaan knop. Deze vind je in de rechterknop.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.