SonicWall SSL-VPN - Installatie certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

Installeren van de root- en intermediate certificaten

De root en intermediate certificaten zijn hier te downloaden.

1. Log in op het SonicWALL Network Security Appliance portaal. Navigeer naar System → Certificates.
  2. Selecteer Imported certificates and requests bij de View Style radio buttons.
  3. Klik Import en selecteer Import a CA certificate… in het geopende venster.
  4. Klik Browse om het juiste certificaat te vinden
  5. Nadat u het root certificaat hebt geselecteerd klikt u op Import.
  6. Het geïmporteerde certificaat zal verschijnen met een groene pijl ernaast in de Configure kolom.
  7. Herhaal bovenstaande stappen voor het installeren van de intermediate certifica(a)t(en).

Installeren SSL Certificaat

1. Open het opgeslagen csr.zip bestand (aangemaakt bij het genereren van de CSR) en pak de private key (server.key)uit.
  2. Creëer een nieuw .zip bestand met daarin de private key (server.key) en het certificaat (hernoem deze naar server.crt) en noem het .zip bestand bijvoorbeeld certkey.zip

SonicWall_Installatie certificaat

3. Log in op de SSL-VPN appliance en ga naar System → Certificates. Klik op Import certificate…
  4. In het pop-up scherm dat verschijnt selecteert u het certkey.zip bestand dat u net heeft aangemaakt, klik dan op Import.

SonicWall - Installatie SSL

5. Als dit succesvol verloopt verschijnt er in het scherm pending. Om het certificaat te activeren, klik op het Configure icoon (papier en potlood) naast het te activeren certificaat. U wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren dat u heeft opgegeven bij het aanmaken van de CSR. Voer deze in en klik op de Submit knop. Het scherm meldt nu inactive.

SonicWall - Installatie SSL

6. Let op: De volgende stap zal de box doen herstarten. Selecteer de Enable knop naast het nieuwe certificaat en klik op de Apply knop in de rechterbovenhoek van de Appliance.
  7. Na de herstart logt u weer in. Het certificaat is nu succesvol geïnstalleerd.

Alle stappen voor de installatie van het certificaat zijn voltooid. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en bewaar een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek. Installeer ook de root en intermediate certificaten. Controleer met de SSLCheck of het certificaat juist is geinstalleerd en zorg voor een optimale configuratie van het SSL certificaat met deze tips en instellingen.