Voor mijn webshop met een SSL certificaat mijn Google ranking verbeteren

Het type certificaat maakt op dit moment niets uit voor Google - als je maar zorgt voor een https:// verbinding. Een voordelig certificaat met alleen domein validatie is hiervoor dus al voldoende. Het is wel van belang het SSL certificaat op de hele website te gebruiken en alles zorgvuldig in te stellen.

Een EV certificaat met Uitgebreide Validatie is echter meer geschikt voor webshops door de identiteitsgarantie. Een Domein Validatie certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding en toont een slotje in de browserbalk, maar geeft bezoekers geen mogelijkheid de organisatie achter een website te controleren. Alleen het eigendom van het domein wordt gecontroleerd, dit zegt dus niets over de (betrouwbaarheid van) de organisatie.

Certificaten met bedrijfsgegevens zijn de standaard voor zakelijke websites: ze geven meer vertrouwen en meer bescherming aan bezoekers, omdat er voor de uitgifte meer controles uitgevoerd worden. Als een bedrijf failliet gaat wordt een certificaat bijvoorbeeld direct ingetrokken. De controles worden zorgvuldig gedaan door gespecialiseerde medewerkers. Steeds meer bedrijven en instellingen kiezen voor dit type certificaat uit veiligheidsoverwegingen en vanwege de zekerheid voor hun bezoekers.

Een EV certificaat geeft websites een professionele en betrouwbare uitstraling. Door de bedrijfsnaam in het Page-info blok zien bezoekers in één muisklik wie de eigenaar van een website is.

Een veelgehoord bezwaar (naast de hogere prijs) is de lastige en lange aanvraagprocedure van minimaal een week. Voor Sectigo (voorheen Comodo) certificaten voeren we de validatie zelf uit. De EV certificaten van Sectigo worden hierdoor al binnen een dag geleverd, ook hoef je voor een aanvraag geen documenten aan te leveren. 

EV SsL

 

point up