Met mijn webshop voldoen aan de AVG of een webwinkel keurmerk.

Om te voldoen aan de AVG (of GDPR) is ieder type certificaat geschikt, dus ook de meest voordelige variant met alleen Domein Validatie. Dit is ook voldoende voor de verschillende webwinkel keurmerken.

Een EV certificaat met Uitgebreide Validatie is echter meer geschikt voor webshops door de identiteitsgarantie en goed zichtbare bedrijfsnaam van dit certificaat. Een Domein Validatie certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding en toont een slotje in de browserbalk, maar geeft bezoekers geen mogelijkheid de organisatie achter een website te controleren. Alleen het eigendom van het domein wordt gecontroleerd, dit zegt dus niets over de (betrouwbaarheid van) de organisatie.

Certificaten met bedrijfsgegevens zijn de standaard voor zakelijke websites: ze geven meer vertrouwen en meer bescherming aan bezoekers, omdat er voor de uitgifte meer controles uitgevoerd worden. Als een bedrijf failliet gaat wordt een certificaat bijvoorbeeld direct ingetrokken. De controles worden zorgvuldig gedaan door gespecialiseerde medewerkers. Steeds meer bedrijven en instellingen kiezen voor dit type certificaat uit veiligheidsoverwegingen en vanwege de zekerheid voor hun bezoekers.

Een EV certificaat geeft websites een professionele en betrouwbare uitstraling, en de uitgebreide controles geven een sterke identiteitsgarantie. Met een muisklik zien bezoekers wie de eigenaar van een website is.

Een veelgehoord bezwaar (naast de hogere prijs) is de lastige en lange aanvraagprocedure van minimaal een week. Voor Sectigo (voorheen Comodo) certificaten voeren we de validatie zelf uit. De EV certificaten van Sectigo worden hierdoor al binnen een dag geleverd, ook hoef je voor een aanvraag geen documenten aan te leveren. 

EV SSL

point up