Zimbra - Installatie certificaat

Het certificaatbestand heeft dezelfde naam als de domeinnaam waarvoor het is aangevraagd, bijvoorbeeld www_sslcertificaten_nl.crt,

1. Sla alle bestanden tijdelijk ergens op. Geef de root- en intermediate certificaten hierbij de namen root.ca en intermediate.ca.
  2. Log met uw browser in op de Zimbra Admin Console.
  3. Klik op Install Certificate.
  4. Kies de optie Install the commercially signed certificate.
  5. Upload de bestanden in deze volgorde:

• uw_domeinnaam_nl.crt als Certificate
    • root.ca als Root CA
    • intermediate.ca als Intermediate CA
  6. Klik op Next en daarna op Install. Uw certificaten worden geïnstalleerd.
  7. Herstart uw Zimbra-server. Uw certificaat is nu actief.

Alle benodigde stappen zijn nu voltooid voor de installatie van het certificaat. Zorg dat de certificaatbestanden goed zijn beveiligd, en dat een backup van de private key en het certificaat op een veilige plek worden bewaard.