ZPanel - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Als je gebruik wilt maken van eigen certificaten met het ZPanel web hosting control panel, zul je de private key en het certificate signing request moeten aanmaken met OpenSSL. Nadat het certificaat is uitgegeven, kun je deze samen met de private key opnemen in de ZPanel configuratie. De onderstaande OpenSSL commando's gebruik je om een private key en CSR aan te maken voor jouw ZPanel web hosting control panel;

Maak verbinding met jouw Zpanel server via SSH en log in als root. Let op dat je geen bestaande key overschrijft die nog in gebruik is. De onderstaande commando's maken de private key en CSR aan voor jouw ZPanel server:

mkdir /var/zpanel/hostdata/zadmin/ssl
cd /var/zpanel/hostdata/zadmin/ssl
openssl req -nodes -newkey rsa:2048 -keyout server.key -out server.csr

Vul de gevraagde informatie in voor het aanmaken van het CSR. Lees vervolgens de gegevens uit voor het aangemaakte CSR bestand; cat server.csr