Windows 2008 Terminal Server - Installeren SSL Certificaat

Microsoft Terminal Server heeft geen eigen tools om certificaten mee te installeren in de Windows certificate store maar maakt hiervoor gebruik van IIS.

Begin daarom met de installatie van het certificaat via IIS. en volg daarna de volgende stappen.

1. Open Server manager en ga naar Roles, open hier Terminal services en selecteer Terminal Services Configuration.
  2. Klik onder Connections met de rechtermuisknop op de daar aanwezige RDP-Tcp connectie en klik op Properties.

SSL installeren op Windows 2008 Terminal server
  3. Klik in het tabblad General op de knop Select om je certificaat te selecteren en klik vervolgens op OK om deze in gebruik te nemen.

SSL installeren met Windows 2008 Terminal Server.