Windows 2012 RD Gateway - Installeren SSL Certificaat

Microsoft Remote Desktop Gateway heeft geen eigen tools om certificaten mee te installeren in de Windows certificate store. Hiervoor kun je IIS gebruiken.

Installeer hierna het certificaat op de RD Gateway server.

Installatie op RD Gateway server

1. Start Server manager, ga naar Tools -> Terminal Services en kies voor Remote Desktop Gateway Manager.

Windows 2012 RB Gateway - Installatie certificaat

2. Selecteer in de RD Gateway Manager de juiste server (hieronder "WIN-HDKAG7LAK (local)". Klik aan de rechterzijde van het venster, in het Actions menu, op Properties.
    Windows 2012 RB Gateway - Installatie certificaat

3. Klik op het tabblad SSL Certificate, kies voor Select an existing certificate from the RD Gateway... en klik op de knop Import Certificate.

Windows 2012 RB Gateway - Installatie certificaat

4. Selecteer je geïnstalleerde certificaat en klik op Import om het certificaat te installeren. Het importeren is gelukt wanneer enkele eigenschappen van het geselecteerde certificaat worden weergegeven. Controleer deze gegevens, let hier vooral op Issued to: en de Expiration date: en klik op OK wanneer deze gegevens correct zijn. Het certificaat is nu geïnstalleerd op de RD Gateway server.

Windows 2012 RB Gateway - Installatie certificaat

Mogelijk moet het certificaat ook geïnstalleerd worden op een of meerdere RD Session hosts.