Windows 2008 R2 RD Gateway - Installeren certificaat

Microsoft RD Gateway Manager heeft geen eigen tools om certificaten mee te installeren in de Windows certificate store maar maakt hiervoor gebruik van IIS.
Start daarom met de installatie van het certificaat via IIS. Hierna importeer je het certificaat op de RDP service via onderstaande stappen.

Installatie op RD Gateway server

1. Open Server manager en ga naar Roles, open hier Remote Desktop Services -> RD Gateway Manager en selecteer de juiste server.

Windows 2008R2 RD Gateway - Installeren SSL certificaat

2. Klik onder Configuration Tasks op de link View or modify certificate properties.

Windows 2008R2 RD Gateway - Installeren SSL certificaat

3. Zorg ervoor dat in het properties venster de keus is gemaakt voor Select an existing certificate from the RD Gateway en klik op de knop Import Certificate...

Windows 2008R2 RD Gateway - Installeren SSL certificaat

4. Selecteer vervolgens je certificaat en klik op Import.

Windows 2008R2 RD Gateway - Installeren SSL certificaat

5. Het certificaat is geïnstalleerd, enkele gegevens worden ter controle getoond. Let hierbij op Issued to: en de Expiration date:, deze moeten overeenkomen met de gegevens van je certificaat.

Windows 2008R2 RD Gateway - Installeren SSL certificaat

6. Klik op OK om het properties venster te sluiten.