VirtualMin - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

Volg onderstaande stappen om een CSR aan te maken met Virtualmin:

1. Selecteer het domein waarvoor het SSL certificaat nodig is in het menu aan de linkerkant.
  2. Open het Server Configuratie gedeelte en klik op Manage SSL Certificate.
  3. Ga naar de tab Signing Request en vul de benodigde gegevens in. Het veld Server Name moet de volledige domeinnaam van de website bevatten, bijvoorbeeld 'www.sslcertificaten' of bij een wildcard certificaat'*.sslcertificaten.nl'.
  4. Klik op de knop Generate CSR Now.

Met deze handeling is naast de CSR ook een private key aangemaakt, beide zijn zichtbaar Virtualmin. Met de CSR dien je de aanvraag in. Let op: klik niet nogmaals op de knop Generate CSR Now. Hiermee wordt een nieuwe private key aangemaakt die niet correspondeert met het uitgegeven certificaat.