RAS - RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL Certificaat

VPN's (Virtual Private Networks) op basis van Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) maken gebruik van verificatiemethoden op basis van certificaten. Als je VPN's op basis van SSTP wilt ondersteunen, moet je een correct geconfigureerd certificaat op de VPN-server hebben geinstalleerd.

Server instellen voor VPN/SSTP

1. Start de Server Manager.
  2. Klap Network Policy and Access Services open.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Routing and Remote Access en klik op Configure and Enable Routing and Remote Access.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

4. Er start een wizard, klik op Next.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

5. Selecteer Virtual private network (VPN) and NAT. Klik op Next.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

6. Selecteer de netwerkkaart die de server met het internet verbindt en klik op Next.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

7. Selecteer Automatically en klik op Next.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

8. Selecteer No, use Routing and Remote Access to authenticate connection requests en klik op Next.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

9. Klik op Finish. De wizard wordt gesloten.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

10. Klik met de rechtermuisknop wederom op Routing and Remote Access en klik nu op Properties.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat
  11. Klik op de tab Security en selecteer onderaan het te gebruiken SSL certificaat.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

VPN verbinding op de client instellen

1. Klik met de rechtermuisknop op het netwerkicoon of open het configuratiescherm en klik op Open Network and Sharing Center.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

2. Klik op Set up a new connection or network.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

3. Klik op Connect to a workplace en klik op Next.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

4. Klik op Use my Internet connection (VPN).

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

5. Voer de domeinnaam van de server in en geef de verbinding een naam. Klik vervolgens op Next.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat

6. Geef een gebruikersnaam en wachtwoord op en klik op Connect.

RAS-VPN-SSTP configureren met een SSL certificaat