Mirapoint - Installeren SSL Certificaat

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Selecteer in het Admin scherm op uw webserver: SecurityCertificatesIntermediate CA Certificate. Hier staat een overzicht van alle momenteel geïnstalleerde CA certificaten.
  2. Installeer nog niet aanwezige root en intermediate certificaten (bijgeleverd in het .zip bestand) door op Browse te klikken.
  3. Klik in het Admin-scherm op SecurityCertificates
  4. Klik op Browse en voeg uw certificaat (los .crt bestand met meestal de domeinnaam als bestandsnaam of een getal) toe, en klik op Ok. Klik vervolgens op Install om de installatie te starten.
  5. Open Security en vervolgens SSL.
  6. Selecteer welke verbindingen gebruik moeten maken van SSL. Klik op Apply om de aanpassingen op te slaan.
  7. Het is ook mogelijk om te selecteren welke interface gebruik maakt van het SSL certificaat. Als dit veld leeg is zal deze werken op de primary system interface. Selecteer in het  Admin scherm SecurityCertificatesInterfaces.
  8. Vul de Interface in die u wilt gebruiken voor het SSL certificaat. Dit kan de fully-qualified domain name zijn (FQDN) of een IP-adres.
  9. Klik op Set.