Lync 2013 - Aanmaken CSR

Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een Certificate Signing Request (CSR) nodig. Genereer de CSR samen met de Private Key op de webserver. Vul voor een wildcard certificaat als CN (Common Name) een * (asterisk) in in plaats van het subdomein, bijvoorbeeld *.sslcertificaten.nl (en geen www.sslcertificaten.nl).

1. Start de Lync Server 2013 - Deployment Wizard en klik bij Step 3: Request, Install or Assign Certificates op de knop Run.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

2. De Certificate Wizard wordt gestart. Klik op de knop Request.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

3. Klik op Next.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

4. Selecteer Prepare the request now, but send it later (offline certificate request) en klik op Next.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

5. Geef een bestandsnaam op voor het .req bestand en tevens een locatie waar het moet worden opgeslagen en klik op Next.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

6. Laat Use alternate certificate template for the selected certification authority uitgevinkt en klik op Next.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

7. Kies een Friendly name en selecteer bij Bit length: 2048. Vink de optie Mark the certificate's private key as exportable aan en klik op Next.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

8. Vul uw Organisatienaam en Afdeling in en klik op Next.
    Let op: de organisatienaam dient exact overeen te komen met de organisatienaam in de officiële registratie. Dit is de KvK-inschrijving voor Nederlandse en KBO-inschrijving voor Belgische organisaties.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

9. Selecteer het land en vul de provincie en plaatsnaam in en klik op Next.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

10. Vul bij Subject name de domeinnaam in die in het certificaat moet worden opgenomen en klik tweemaal op Next.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

11. U ziet nu een scherm met een samenvatting van het certificaat request. Klik tweemaal op Next.

Lync 2013 - Aanmaken CSR

12. Klik op Finish en het scherm verdwijnt. Het onderliggende scherm kunt u ook sluiten door op Close te klikken.

Lync 2013 - Aanmaken CSR