Intel vPro Certificaten

Met SSL certificaten maakt de vPro processor van Intel het mogelijk computers veilig vanaf een centrale locatie te beheren. Systeembeheerders kunnen op afstand beheertaken uitvoeren, zoals het upgraden van software en aanpassen van (beveiligings)instellingen. Het vereenvoudigt hiermee de inventarisatie en het beheer van bedrijfscomputers.

Gebruik Remote Configuration

Voor het gebruik van Remote Configuration (ook wel PKI-CH of Zero Touch Configuration genoemd) is een SSL certificaat nodig. Hiermee wordt een veilige en vertrouwde verbinding opgezet met alle op een vPro netwerk aangesloten computers. Intel vPro vertrouwt een beperkt aantal CA's (certificaat uitgevers). Onderstaand de vertrouwde certificaten die Xolphin aanbiedt. Deze certificaten bevatten de organisatiegegevens en bieden hierdoor encryptie en authenticatie. De certificaten worden standaard vertrouwd door Intel vPro en Intel Centrino Pro platformen.

CA Certificaat Rootcertificaat
Comodo Comodo Pro Series SSL (AMT) Comodo AAA CA
Symantec Symantec Secure Site SSL, alle typen VeriSign Class 3 Primary CA G1, G2 en G3

Certificaat aanvragen

Voor de aanvraag van een certificaat heeft u, naast de standaard benodigdheden, nodig:

• Een CSR met in het OU-veld: Intel(R) Client Setup Certificate
  • Voor de aanvraag van de Comodo Pro Series SSL  kan het aanvraagformulier voor Comodo Instant SSL gebruikt worden, hierbij graag het volgende betalingskenmerk opgeven: 'vPro - handmatig uitgeven'.

Volg ook de uitgebreide installatiehandleiding en meer informatie op de website van Intel.