Overige problemen

Indien u denkt dat er een certificaat probleem is in een Publishing scenario, kunt u een aantal algemene certificaat instellingen controleren. Let op het volgende:

• In server publishing scenario's, controleer de certificaat configuratie op de Webserver (geen certificaat vereist op de ISA Server computer)

•  In Web publishing HTTPS naar HTTP, controleer de certificaat configuratie op de ISA Server computer (geen certificaat vereist op de gepubliceerde webserver).

• In Web publishing HTTPS naar HTTPS, controleer de certificaat configuratie op de Webserver en op de ISA Server computer.

Algemene probleemoplossingen

• Controleer of het relevante gebruik van het certificaat juist is  geconfigureerd. Om dit te doen, in de MMC Certificates snap-in, rechterklik op het certificaat, en klik op Properties.  Selecteer Enable only the  following purposes, en zorg ervoor dat Server Authentication is geselecteerd.
  • Controleer de geldigheid van het certificaat inlossen, of bestel een nieuw certificaat met de vereiste naam, of pas de vereiste naam aan zo de General tab van de certificaat eigenschappen.
  • Zorg ervoor dat het certificaat een corresponderende private key heeft op de Details tab van de certificaat eigenschappen. Is dit niet het geval, dan zult u niet in staat zijn om deze aan een Web listener te binden wanneer u de Web Publishing Rule creeert. Als dit het certificaat is dat u heeft geimporteerd in de ISA Server vanuit de Webserver, exporteer het dan nogmaals vanuit de Webserver, en importeer het nogmaals in de ISA Server computer.
  • Voor Web Publishing over een HTTPS verbinding, controleer of er een SSL listener is ingeschakeld op de ISA Server computer, en of er een SSL certificaat is geinstalleerd.
  • Controleer of de ISA Server de CA valideert die het certificaat heeft uitgegeven om de gepubliceerde Webserver te authenticeren.  Om dit te doen,  open Internet Explorer op de ISA Server Computer, klik op het Tools menu, en klik op Internet Options. Op de Content tab, klik op Certificates.  Controleer of het CA certificaat verschijnt in de Trusted Root Certification Authorities tab.