Foutmelding - Unable to bind to the underlying transport

Probleem

'Unable to bind to the underlying transport'.

Oplossing

Wanneer u na het opstarten van IIS de foutmelding "Unable to bind to the underlying transport for 0.0.0.0:443" krijgt, betekent dit dat er reeds een andere website of programma op dit IP en deze poort actief is. Wanneer u bijvoorbeeld Citrix Secure Gateway heeft draaien op IIS, zorg er dan voor dat u tijdens het installeren van het certificaat geen poortnummer opgeeft, de CSG probeert de poort namelijk al te binden.