IIS - Verwijderen certificaat

Volg deze stappen voor het verwijderen van een certificaat via MMC:

• Klik op Start, selecteer Run en typ mmc.
  • Klik File en selecteer Add/Remove Snap in.
  • Selecteer Add
    IIS - Installatie Root
  • Selecteer Certificates vanaf de Add Standalone Snap-in box en klik op Add.
    IIS - Installatie Root
  • Selecteer Computer Account en klik op Finish. Let er op dat u ook echt het Computer Account heeft gekozen, als u de certificaten niet onder het Computer Account installeert, zal het certificaat later niet valideren.
    IIS - Installatie Root
  • Selecteer Local Computer en klik op Finish.
    IIS - Installatie Root
  • Sluit de Add Standalone Snap-in box, klik op OK in de Add/Remove Snap in.
  • Ga terug naar de MMC.
  • Zoek het certificaat dat verwijderd moet worden. Een webserver certificaat vindt u onder het kopje "Personal", een root certificaat onder "Trusted Root Certification Authorities" en een intermediate certificaat onder "Intermediate Certification Authorities".
  • Klik met de rechtermuisknop op het certificaat en kies Delete.